Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dijous, de maig 11, 2006

ERC A “LA PUTA CALLE”

Avui la veritat és que no sé si és un dia trist o un dia per estar contents, l´independentisme parlamentari ha estat expulsat del govern de Catalunya.

Tothom sap que defensar Catalunya com un estat independent tal i com estan les coses (constitució,estatut,interessos econòmics- empresarials) no és gens fàcil i avui s´ha vist d’una manera clara i diàfana.

Ara, les coses poden canviar, el Carod ha dit que el dia 18 es votarà quelcom més que un SI o un NO al referèndum, el poble tindrà la paraula i potser els que han manat sempre agenollant-se a Espanya, es poden endur una sorpresa i de les grosses. Potser més gent de la que pensen, ja n’estan fins al cap de munt d’haver de demanar sempre permís per tot, de veure com ens retallen el nostres anhels col·lectius i nosaltres mentres per no fer enfadar als poder fàctics, callem com uns escolanets.

Coneixent tal i com és la societat catalana no puc saber com reaccionarà davant d’aquests fets, no sé pas si veurà ERC com un partit de 4 bojos que demanen impossibles (la vanguardia, el periòdico i la resta ja s’encarregaran de vendre aquesta pel·lícula) i que per tant el independentistes trauran pitjors resultats, però del que no tinc cap dubte és que ERC prendrà un rumb molt més independentista que a la llarga ens portarà beneficis a tots els que volem la llibertat de Catalunya.

Només dos apunts finals (avui podria escriure 3 pàgines sobre el tema), per una banda recordar a CIU com han fet d’oposició, s’han comportat exactament igual com fa la caverna Madrilenya. Els seus mitjans afins han rebuscat a la brossa, han difamat, han calumniat d’una manera com mai s’havia fet abans durant 23 anys. D’acord és legítim però quan muntin la seva somiada socivergència no valdrà plorar.

Per últim, el Piqué a hores d’ara està fent la roda de premsa analitzant tot el tema des de Madrid i exclusivament en castellà, sort que aquests ja fa segles que els hem donat per perduts els catalans.

NO A L´ESTATUT DE LA VERGONYA

33 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo estic més aviat trist, la veritat... Vaig creure, com un il·lús total, que el tripartit podia portar una nova manera de fer política a Catalunya; que era el començament d'alguna cosa nova. I aquest final no me l'esperava de cap manera. Han EXPULSAT el partit que va fer possible aquest govern! El que va posar Maragall com a president! És molt fort... I ho han fet per defensar allò que fa 6 mesos ells també defensaven. Aquesta percepció dels fets no la podran canviar; molta gent la té ben present en el cap, i ho faran notar en les pròximes cites amb les urnes.

Com ha dit Carod, pot ser pitjor el remei que la malaltia. Imagino que Maragall ja sap que acorralar ERC és perillós, perquè es creix. I, en aquests moments, el perill (per a ell) és que en el referèndum de l'estatut es voti més en clau partidista que pensant en el text en sí mateix. L'expulsió d'ERC ajuda el 'NO', això em sembla claríssim. I converteix els consellers d'ERC en màrtirs, i ajuda el partit de cara a les pròximes eleccions.

Però és inquietant pensar que el PSC fa tot això perquè ja no li importa gaire ERC, perquè (obeint ordres de Madrid) ja ha decidit donar suport a Artur Mas si treu més escons. Molt trist, tot plegat. Però una 'sociovergència' o similar (Mas governant en minoria però amb suports del PSC) seria un pacte de la vergonya, i ERC ho tindria fàcil per desqualificar-los. PSC hauria preferit la dreta catalana de tota la vida, que sempre ha odiat, que un eix d'esquerres. Suïcidi polític? Ja ho veurem.

En fi, ens queda celebrar que al menys tenim a Catalunya un partit que encara planta cara a certes coses.

dijous, 11 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

No havia contemplat aquesta possiblitat que dius que CIU governi en minoria amb suports puntuals del PSC que així tindrien temps per rodar al seu nou candidat. és molt possible.

Ara que s´ho fagi mirar el PSC pq em sembla que demostraran que a Catalunya no tenen cap vocació de govern i que aquesta regioneta d´Espanya, només la volen pq el PSOE tregui bons resultats de cara a les Generals.

I els palanganeros de ICV que m´hen dieu... aferradets a la cadira quan saben si o si que d´aquí res els i fotran una patada el cul pq ningú ja els necessitarà.

dijous, 11 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

compte pascual, que segurament la caverna del pp i més enllà motin un pollastre en forma de moció de censura...
aquesta gent no esta pel suposat interes de estat, i potser abans del 18 tinguem un espectacle de circ amb llançadors de ganivets al parlament...

Imagineu-vos arrivem al 18 i el president estigui cesat pel parlament.... (evidenment que ciu no podra votar que si com a president en pascual)

espereu-vos que ara arribaran las millors margallades...

dijous, 11 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Cert, haurem de veure quin serà el paper d'IC-V els pròxims mesos. De moment, avui Els Verds ja s'han mullat i han criticat oficialment l'expulsió d'ERC. Seria tragicòmic que, després de tanta submissió al PSC, al final els donessin la patada per beneficiar la presidència d'Artur Mas...

M'he oblidat de dir que em sembla escandalosa la manera en que el PSC ha actuat com si el Govern de Catalunya fos una propietat privada seva. Sentint abans la Manuela de Madre dient que, amb el tema de l'estatut, no poden tolerar diferències "amb la posició del Govern" m'he escandalitzat. "La posició del Govern"? Però què s'ha pensat, que el Govern només eren ells o què? El Govern, fins avui, no tenia cap "posició"; n'hi havia dues!

Si els molestava ERC, que convoquessin eleccions anticipades i punt, però fer fora el partit gràcies el qual van tocar poder és indigne i miserable.

dijous, 11 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Ui, he tornat a signar com a Jordiet, el subconscient m'ha traït..

dijous, 11 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Ja em moro de ganes pq començi la campanya pel referendum.

Serà una oportunita única

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Jo crec que si Maragall (suposant que es torni a presentar) treu 1 sol escó més que Mas, serà president i que el PSC governarà amb IC-V... amb la possible porta semioberta a ERC (potser donant soports ocasionals al govern sense entrar-hi del tot, o potser tornant-hi a entrar, qui sap).

Però desenganyem-nos: el més probable és que CiU torni a tenir més escons que el PSC, com ja va passar el 2003 i el 1999. Amb més motiu ara, que Mas apareix com molt més potent que Maragall. Només que Mas tingui 1 escó més, la reacció del PSC (segons els dictats de Ferraz) serà permetre que governi. Potser entraran en el seu govern amb alguns consellers, o potser no i es limitaran a apuntalar el govern de CiU en les votacions importants, com va fer el PP a l'última legislatura de Pujol.

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Potser si que CIU treu més escons que el PSC però el que no podria entendre massa és que CIU pujés respecte el 2003 i em sembla que passarà aixó...

Mani qui mani elq ue ha de fer ERC, és una oposició que deixi la que ha fet CIU a l´alçada del betum.

Llàtima que ERC no té ni lavanguardia,rac1,tv3,adn...

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger JN said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Mireu això...

http://endefensadeoccidente.blogia.com/temas/totalitarismo.php

NO A L'ESTATUT DE LA VERGONYA!!

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger JN said...

Aquesta us agradarà

http://www.democraciaweb.org/parljocs.htm

Jo ja he fet el meu pronòstic

CIU 68
PSC 30
ERC 17
PP 12
ICV 8

Seguiré buscant combinacions

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Molt bo aquest joc !!!!!!

Joder "Pere" et veig molt negatiu amb els resultats que treuran els integrants del tripartit.

Jo em sembla que CIU potser puja però no tant pq els votants amb cor "sobiranista" (que algun i deu haver) no poden estar massa contents amb el resultat de l´estatut.

I el PSC la veritat és que si que té bastants números de baixar però no penso que tant, a més la carta ZP (que te infinits simpatitzants a Catalunya) pot ser molt important durant la campanya.

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Aquí va el meu pronóstic:

CIU 61
PSC 39
ERC 18
PP 13
ICV 4

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

M´esteu espantant molt amb aquests pronòstics.

Jo que tenia en ment que CIU podria baixar per culpa del pacte de "la vergonya" amb el ZP i ara em pinteu que poden esatar aprop de la majoria absoluta...no ho sé potser teniu raó i CIU per molt que diguin no té cap esperit sobiranista i tots els seus votants se senten molt cómodes amb 4 retocs pels propers 30 anys.

Jo quan tingui un moment faré els calculs amb el joc que ha penjat el Pere però així de bones aprimeres penso que el tema pot quedar:

CIU- 48
PSC- 38
ERC- 26
PP- 14
ICV- 9

Em sembla que les coses estan bastant estancades, no hi haurà grans canvis.

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Jo m'inclino més aviat per uns resultats com els del Marc.

CiU 46
PSC 40
ERC 25
PP 15
ICV 9

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger JN said...

ei... rumieu amb les últimes enquestes fetes per la Gene (dirigides pel PSC, per tant amb votants del Baix Llobregat i Vallès Occidental i Oriental).... CiU treu 4 punts al PSC!!!! de vot directe!!!! això en sabeu més vosaltres però amb la dreta es sol duplicar aquest resultat i passariem a parlar de 8 o 9 punts d'avantatge....

Per altre banda, ZP té (i perdoneu-m'he que m'hi inclogui) molts seguidors a Catalunya, que el votaran el març de 2008 on suposo que el PSC escombrarà a la resta de partits (CiU haurà estat fent la puta i la ramoneta a Madrid i per tant tindrà un desgast i ERC sense pintar res a Madrid, poc té a fer en unes generals que solen ser vots cap al PSOE, mig per por al PP mig per simpatia), però el líder del PSOE no arrosega vots en unes autonòmiques....

Per altre banda, dubto que ERC aguanti fins a la tardor sense merders interns.... De totes formes el referendum dirà, si guanya el SI CiU s'endú el mérit, si guanya el NO se l'endú ERC i mentrestant el PSC ja pot resar per a que els seus votants es decantin per ICV i no per l'abstenció.....

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Em sembla que ERC a girona treurà molt més escons dels que us penseu

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

jo diria:

CiU 52
PSC 34
ERC 29
PP 13
ICV 7

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

El título que ha utilizado no me parece muy bueno. Maragall sólo quería deshacerse de los consellers de ERC. Carod ha decidido por propia voluntad retirar a sus compañeros de la Generalitat.

Maragall los ha expulsado por razones tácticas. O como decimos vulgarmente para "quedar bien". ERC todavía va a actuar con Maragall y después de las elecciones de otoño (?) ya veremos. Los de ERC como han reaccionado me hace pensar que ya lo habían asumido previamente.

Así que los ciudadanos tendrán que soportar más nacionalismo a su pesar.

Un saludo

Rafael (Málaga)

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

http://busot.blogspot.com/2006/04/el-ceo-no-va-donar-la-projecci-descons.html

és un confidecial i no se si és massa de fiar però fan l´extrapolació del vot directe en escons.

CIU-50
PSC-37
ERC-30
PP-7
ICV-11

I pels que fa a les eleccions espanyoles, els resultats serien similars.

http://busot.blogspot.com/2006/04/lenquesta-del-ceo-indica-que-no-hi.html

"Maragall sólo quería deshacerse de los consellers de ERC."

Aquest "solo" és ironic suposo, no??

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

No, porque ERC lo que va a hacer es ponerse de malas con el PSOE y mantendrá cierto grado de colaboración con el PSC.

Es una cuestión imagen que es lo que hay en política. Recuerda las palabras: "exceso de tacticismo" - Maragall dixit.

Si me equivoco, al tiempo se verá.

Rafael (Málaga)

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

xavi_mad ¿Cuántos de ellos votan? ¿Y los que no votan? ¿Por qué no votan?

Rafael (Málaga)

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Rafael,aquesta teoria no val aplicar-la només a Catalunya. a totes les eleccions hi ha abstenció (a Catalunya una mica més és cert) i la gent que no vota ho fa lliurament.

Aquesta moda d´atribuir el 7-8 % d´abstenció extra a "l´espanyolisme" sociologic no està demostrat i una bona manera de comprobaro serà veure si es presenten els ciutadans de Catalunya.

Ja veureu com el vot Espanyolista no puja sinó que es reparteix de manera diferent.

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Dins de la corrupciò dels partits catalans que hi han estat al Govern (sobretot PSC, CIU i ERC), com els catalans sabeu el que és la "pela" aleshores les pròximes eleccions les guanyarà CIU per ser el menys corrupte (aparentment), per ser de dretes (com la majoria dels catalans), i per ser, ara, més nacionalista que la pròpia Esquerra.

PD: Si "Catalonia is not Spain"-->el Barça fora de la lliga ESPANYOLA.

PD2: la "Comunitat Valenciana is Spain", not Catalonia.

divendres, 12 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

El tripartit no ha tingut cap cas de corrupció demostrat, rumors com els que avui han sortit del Zaplana els que vulgueu però això si no hi ha una senténcia condemnatoria,no serveix de res.

CIU ara més nacionalista que ERC?? Aquí em sembla que patines una miqueta...

El País Valencià com Catalunya, serà el que vulguin els seus ciutadans... ull amb el "front popular" que s´està montant que pot ajudar molt i molt a fer fora el Camps.

divendres, 12 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Acusar Catalunya de corrupció des del País Valencià, el paradís de Terra Mítica i els tripijocs de Zaplana, aporta un interessant component humorístic a tot aquest debat.

dissabte, 13 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Tornant als pronóstics, que era més entetingut,qui cony votarà a ICV? Quina panda de papallones estancades a la poltrona sense veu ni vot.

dissabte, 13 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Sobre ICV jo penso que al govern han fet una bona feina intentant fer d´apagafocs entre els dos grans però en la negociació ja ha estat una altre història.

No vaig poder entendre ni entenc encara a hores d´ara, com es van poder sumar al pacte entre MAS i ZP quan encara no i havia res escrit i a més sabent que aquest pacte portava amb quasi tota seguretat a una PSOEVERGENCIA que el sportaria a ells de pet a la oposició.

dissabte, 13 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Yop! això de que el País Valencià is Spain ho diràs per una pancarta que a Mestalla alguns van penjar i que deia això. Jo n'haguera penjat una amb el lema: "Els valencians NO som espanyols". que conste que no sóc l'únic xé que pensa així. Cada volta som més. El BLOC està (segons les enquestes) amb un 4,76 _% a la ciutat d'Alacant, un regidor més (passaria de 2 a 3 ) a Castelló de la Plana, passaria també de 2 a 3 a Gandia i frega el 5% a nivell del PV.Damunt l'independentisme d'ERC-PV també creix, ja que ha obert col·lectius a Alacant, Elx, Xixona, Crevillent...presentarà -sols a l'Horta- candidatures en 25 pobles. A més això del front popular és cert .Esquerra Unida, BLOC i ERC estan decidits a unir--se-Independència i salut

diumenge, 14 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Feia molt temps que no participava... falta de temps

Fent referència al yup!!

PD: Si "Catalonia is not Spain"-->el Barça fora de la lliga ESPANYOLA.

qui vol la lliga espanyola, ja no té interès, ni per la gent, ni per la tele... ja toca una lliga europea... el barça necessita rivals més dignes.

hauria de començar a còrrer la sang de tots aquests butiflers

dilluns, 15 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

El meu pronòstic:

CIU-40
PSC-36
ERC-34
PP-13
ICV-12

Anem avançant cap al triple empat. CiU tindrà molt de vot de càstig perl seu Estatut de rebaixes, PSC per la seva gestió al govern i el seu desgovern intern (contradiccions amb el PSOE, no saben quin cadidat triar), i ERC recollirà aquest descontent com únic partit que ha defensat coherentment (malgrat l'estretègia erràtica) l'Estatut del Parlament.

Lluís

dilluns, 15 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Quin "crack" terrycabres, tu sempre tan moderat :-)))

Jo Lluís, em sembla que entre la gent està calant la idea que ERC és un partit inmadur que no sap governar i que millor accepatr una merda estatut que no pas res.

Per tant em sembla que ERC no treurà tans bons resultats.

dilluns, 15 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Excellent, love it! » »

dijous, 26 d’abril, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home