Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dijous, de maig 04, 2006

Parla sense vergonya, parla contra ERC


Llegint un dels comentaris a una notícia anterior del Jordiet on comentava que ERC pot fer el que vulgui en la decisió sobre el seu vot al referèndum perquè esculli el que esculli li cauran pals per totes bandes, m’he decidit fer una mica de memòria per veure com s’ha arribat en certa manera, a una situació surrealista on s’han criticat absolutament totes les postures que s’ha intuït que ERC podria abraçar.

EL SI CRÍTIC: Aquesta opció de vot va sobrevolar durant molt temps l’òrbita republicana sobretot en els dies posteriors al pacte de la vergonya entre Mas y ZP. Molts opinadors,tertulians, savis... veien molt clar que ERC potser votaria que NO al Senat i al Congrés però que a l’hora de la veritat al referèndum dirien que SI. La crítica en aquest moment va ser doble, per una banda deien que era inacceptable que un partit defenses dues postures diferents al Congrés i al referèndum i per l’altre, els savis socioconvergents ens volien fer creure, que això només era una estratègia intolerable per mantenir la cadira a qualsevol preu i per tant, aquest opció de SI CRTIC,no seria més que una baixada de pantalons per seguir a les “menjadores”.

EL BLANC: Va ser el Conseller Bargalló qui va dir en un moment d’aquest serial, que potser optaven pel vot BLANC. Les crítiques no es van fer esperar, per “la resta” aquest era un vot que també servia per continuar al poder a qualsevol preu i que a més era un vot poruc perquè ERC no es mullava ni en un sentit ni en l’altre. De totes maneres, aquesta opció com que mai va tenir massa força dins d´ERC, tampoc va rebre mai massa crítiques.

EL NUL: Fins el moment, la penúltima aposta d´ERC. L’establishment es va posar molt i molt nerviós tot i que aquest vot no servia per tombar l’estatut. Les crítiques va ser moltes i variades: partit immadur,vot antidemocràtic, vot indecent per un partit que forma part d’un govern... i segur que me n’oblido de moltes. Arribats a aquest punt qualsevol persona sensata pensaria, la resta de partits el que volen és que ERC voti que NO però...

NO- Ohhhh màgia, el NO no és que no agradi “als de sempre” sinó que els i ha fet entrar el pànic al cos perquè amb una mica de sort encara podria ser que el seu estatut mutilat no tirés endavant i per tant no s’han estat de seguir rajant d´ERC i el més sorprenent de tot és que ho fan sense posar-se vermells de vergonya. En aquesta ocasió, les crítiques han estat que ERC vota al costat del PP, que ERC fa la pinça amb el PP,que ERC el que vol és quedar-se amb l´estatut del 79, que ERC no té pla be si el NO és majoritari al nou estatut, que ha estat una bufetada a la direcció d´ERC...

Com heu pogut comprovar, tot plegat és de bojos ja que s’han criticat absolutament totes les postures d´ERC (que per cert no han estat precisament poques ni poc variades) i per tant l’únic conclusió a que es pot arribar és que la campanya contra ERC que ja fa temps que es va iniciar, no s’atura sinó que va en augment i la cosa no ha fet més que començar, de vergonya.

7 Comments:

Blogger kapde said...

Una mica d'autocrítica, sisplau...

Que no estan fent un paper especialment brillant...

Us remeto a l'entrevista amb el patriota Carretero, a la revista el Temps.

Salut i dignitat nacional!

dijous, 04 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Certament ERC ha canviat massa vegades d´opinió amb el tema del seu vot i això és criticable.

També es criticable que anunciessin abans el vot NUL de saber a fons que volien les bases.

Per la resta... tot en ordre...

dijous, 04 de maig, 2006

 
Blogger kapde said...

Home...tant com tot en ordre...

A part de l'entrevista amb el Dr. Carretero potser també haurieu de llegir què diu en Salvador Cardús:

Barcelona · 03/05/2006
El debat estatutari lluny d’estar tancat “torna a començar”. Aquesta és la premissa de l’article del sociòleg Salvador Cardús publicat avui a La Vanguardia, en què constata que “Maragall, amb total desmesura s’ha convertit en l’únic propagandista de l’Estatut” mentre que, de cara al referèndum, “CiU, PSC i ICV defensen amb més afany el sí que el propi Estatut” i els republicans són “els que ho tenen malament” ja que “era el seu principal projecte i potser els que hi van aportar més, i ara se’ls hi ha girat en contra”. Cardús atribueix l’error dels republicans a un excés d’arrogància i creu que després del pacte Mas-Zapatero haurien d’haver admès “la derrota de la seva estratègia, explicar-ho amb tota claredat i acceptar el mal menor, deixant clar que al dia següent de ser aprovat continuaria amb el seu projecte polític de llarg abast”. Aquesta estratègia, segons el sociòleg, hauria fet que ERC arrasés en les properes eleccions quan ara, per contra, “està ficada l’embolic d’aferrar-se al Govern, no voler engolir l’Estatut tal com ha quedat i no poder votar ni sí ni no, ni tot el contrari”. Cardús, per qui “el nou Estatut millora l’anterior sembla en molts punts indubtable” de la mateixa manera que “empitjora en algunes qüestions”, conclou l’article afirmant que en el referèndum s’imposarà el sí pel “caràcter polític majoritàriament resignat, per no dir rendit, en el qual se’ns ha educat als catalans” i davant d’aquest escenari recorda una cançó de Raimon: “quan veus que tot s’acaba, torna a començar”.


Vist a tribunacatalana.cat

divendres, 05 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Doncs llàstima que va escriure l´article abans de que ERC digués que NO.

Ara segons el Cardús, ERC que ha mantingut la dignitat intacte, hauria d´arrasar a les properes eleccions, espero que tingui raò.

Jo no vaig veure massa clar pq votar NUL era una cosa de venguts però la posició majoritaria era que el NUL era un vot poruc i ERC ha sabut rectificar a temps.

divendres, 05 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Això de que ERC ha mantingut la dignitat intacte no t'ho creus ni tu ni ningú.ERC ha fet el pasarell d'una manera llastimosa,ha pecat de partit petit i l'ha cagat un dia si i l'altre també.L'altre cosa és que ERC sigui l'únic partit polític català que pugui defensar els nostres interessos.No ens enganyem,per més que ho intentem amagar i que ho neguem , la gestió de ERC dels últims 3 anys ha estat i està sent molt fluixa. Com que no tenim una altre opció prou certera, ens aferrem a l'únic que tenim.Sovint oblidem que el fet que volguem la independència no vol dir que haguem de ser les putes de ERC.

divendres, 05 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Bé, la caixa dels trons ja s'ha obert: el linxament públic d'ERC ja és oficial i desacomplexat.

Crec que el partit s'ha marcat un punt per l'eficàcia del seu sistema assembleari (una lliçó per als altres) i per escollir finalment una opció que, a part de la pressió mediàtica 'benpensant' i 'sociovergent', els durà molts problemes dins del propi tripartit.

Doncs la meva opinió és que és lògic que ERC digui que no vol trencar el tripartit. Però crec que Maragall hauria d'avançar les eleccions. És a ell a qui correspon, no pas a ERC, que fa bé mantenint-se al govern i passant la patata calenta de la decisió a Maragall. Ara es veurà si el PSOE pressiona tant per forçar Maragall a fer eleccions. Si és així (hi ha moltes possibilitat), hauríem de tenir eleccions a la tardor: que les facin i que el poble posi cadascú en el seu lloc. Després, si l'aritmètica ho permet (i a Ferraz els deixen), que tornin a muntar el tripartit fent tabla rassa.

Però s'han d'avançar les eleccions. No fer-ho només donarà força a CiU i a tots aquells que creuen que el tripartit s'aferra a les poltrones i que té por d'unes eleccions. Que s'atreveixin a convocar-les i ja veurem qui puja i qui baixa.

(crec que ara firmaré Jordi C perquè això de Jordiet crec que em treu una mica de seriositat i credibilitat... ha, ha)

dissabte, 06 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Very nice site! » »

dissabte, 03 de març, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home