Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, de maig 08, 2006

Nova enquesta

He tancat l´anterior amb els resultats següents:

Quin serà el teu vot en el referendum de l´estatut? (308 vots)

No = 53%
Nul = 24%
Ns/Nc = 8%
Si = 7%
Abstenció = 5%
Blanc = 3%

Ja podeu votar a la nova enquesta amb la pregunta : Creieu que s´han d´avançar les eleccions?

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

El 'no' ha guanyat però no ha arrasat. Cal tenir en compte, però, que molta gent va votar nul o en blanc abans que ERC es decidís clarament per al 'no'; potser ara votarien diferent.

Pel que fa a la nova enquesta, jo sóc partidari d'avançar les eleccions. I ho ha de fer Maragall, és clar, no ERC. Però les coses no poden continuar així; fer-ho seria donar més oxigen a CiU. Acabem ja: eleccions i que el poble posi cadascú en el seu lloc. ERC no ha tenir por: és possible que el seu 'no' els reforci i que arrepleguin vot de molta gent descontenta i crítica.

Per cert, quina repugnància em provoquen certs polítics socialistes (i certs mitjans de la seva òrbita) acusant de 'traició' a ERC per haver optat pel 'no'.

Però, a veure, què s'esperaven? Van ser ells els qui van EXPULSAR ERC del pacte estatutari el 21 de gener amb la reunió Zapatero-Mas!!! Una reunió que va ser dissenyada exclusivament per incloure CiU i excloure ERC. Volien apartar ERC per 'centrar' l'estatut davant els atacs del PP. Segurament pensaven que ERC s'ofendria inicialment però que, amb els mesos, aniria entrant en raons i acabaria optant pel 'sí crític' o potser per al vot en blanc... Doncs no. ERC, finalment, s'ha quadrat i ha dit 'no'. Un 'no' que és exclusivament el resultat de la seva política d'exclusió del partit el 21 de gener.

dilluns, 08 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Que no se'm malinterpreti: el 'no' és el resultat no de la foto 'ZP-Mas' en sí mateixa, sinó de la DEVALUACIÓ DELIBERADA del text estatutari que acompanyava aquesta foto. Una devaluació que tenia com a objecte expulsar ERC i 'centrar' l'estatut.

dimarts, 09 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Si tota la raó, si hagués començat ara l´enquesta pel referendum, segur que el NO arasaria pq em sembla que és una opció molt i molt majoritaria dins el sobiranisme.

Les eleccions tot i que amb el cap em semblen necesaries, amb el cor em sembla que algú es pot fotre una gran castanya pq tots els partits es pensen que els i anirà bé i això no pot ser i tinc la sensació que potser ERC pagui la campanya brutal que se li fa i farè en contra al Mass Media.

A mi també em sembal evident qui ha devaluat l´estatut i s´ha carregar el consens però ja sabem que : una mentida repetida mil vegades, es converteix en veritat.

dimarts, 09 de maig, 2006

 
Blogger a said...

No sé si s'haurien d'avançar o no eleccions però tot apunta a que aquesta tardor hi hauràn eleccions. Diuen que unes de les coses que és van pactar a Madrid (pacte Mas-Zp) va ser que si CIU treia els resultats tindrien el president amb el recolzament del PSC, cosa que el PSC no ho veu gens clar...

El que esta clar és que ERC pujaria notablement, agruparia els vots "no" de CIU i IC-V.

dimarts, 09 de maig, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home