Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dissabte, de setembre 09, 2006

Jo també vull un Estat propi - El cas Rubianes



Tots vam sentir el mes de Gener d'aquest any les declaracions del Pepe Rubianes al programa de El Club de TV3,vam sentir com expressava de manera irònica però contundent la seva idea sobre l'unitat d'Espanya.

Les seves paraules contra la cadena de radio COPE i el seu presentador matinal, Federico Jimenez Losantos van ser causa de l'ira de dita cadena, la qual va fer un manifest en contra de les paraules de l'actor.

Les conseqüències no van acabar aquí.Tan Rubianes com el presentador del programa El Club, Albert Om, estan pendent de judici per veure com s'aclareix tota la polèmica.

Bé, la meva indignació ha estat enorme quan ahir sentia l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardon, prohibint que l'obra de Rubianes "Lorca eran todos" s'estrenes a un teatre de l' ajuntament de la capital.

Aquest no és un país de llibertat d'expressió? No hem estat sentint matí, rere matí com el senyor Losantos insultava reiteradament Catalunya, els catalans i tot aquell que no fos un espanyolista retrògrad?

No hem sentit declaracions immorals contra Pilar Manjon, una mare que va perdre un fill en un atemptat, simplement pel fet que era d'un partit al qual no agradava Jiménez Losantos?

No hem sentit com es titllava de "borratxo" el President Maragall sense cap mena de rubor polític ni periodístic? No hem sentit com s'acusava de terrorisme a mig parlament català i una part de l'espanyol?

Això son acusacions molt més greus que les declaracions de Rubianes.Dir públicament que un diputat, ja sigui del parlament espanyol com del català, és un terrorista, no seria motiu d'acusació penal per difamació i injuria? Losantos te algun judici pendent?

Rubianes només va dir el que pensava, va utilitzar el seu dret de llibertat d'expressió, lema que el senyor Losantos proclama com a dret inapel·lable quan a Catalunya se li ha tocat el crostó i s'ha intentat limitar les seves paraules.
Ara bé, si és un altre el que diu el que pensa, aleshores la llibertat desapareix.

És injusta la retirada de l'obra de Rubianes.És una demostració de falta d'experiència democràtica.
És indignant que es permeti que una cadena de radio digui el que diu cada dia i es veti una obra de teatre d'un actor a un teatre públic per utilitzar el seu dret de paraula.

Autor-Basíleia

2 Comments:

Blogger Júlia said...

Segons diu el mateix Rubianes no el van vetar, van rebre amenaces. Entenc que no hi va haver prou caràcter i pebrots per part de Gas i Moreno per donar-li prou suport, cal explicar les coses com van ser i llegir les mateixes declaracions de Rubianes i el que insinua.

dissabte, 09 de setembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

si, però podria haver surtit ZP, el rei o gallardon recolzant-lo davant les amanaces de mort....

crec que he begut massa.

diumenge, 10 de setembre, 2006

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home