Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, de maig 22, 2006

Montenegro 1 – Catalunya 0


Segurament Montenegro no guanyaria a Catalunya en cap esport (potser bàsquet i justet) ja que es tracte d’un País petit i en procés de reconstrucció després de la terrible guerra dels Balcans, però ves per on, en un País tan pobre i rural, s’ha pogut fer un referèndum per la independència.

Aquest fet m’ha fet venir al cap una sèrie de reflexions que m’agradaria compartir amb vosaltres i que segur que ens ajudaran a “carregar-nos”molts mites falsos sobre l´independentisme.

- S’acaba desmuntar en aquest procés l’eterna cantarella dels Espanyols i dels Catalans unionistes que ens deien per activa i per passiva que el dret a l’autodeterminació només té validesa si es tracte de colònies.

- Aquest procés també ha acabat amb la gran mentida de que la Unió Europea no acceptaria mai un procés d’independència, de fet ja hi ha rumors que Montenegro arribarà a entra a la UE fins i tot abans que la pròpia Sèrbia.

- L’amic Solana, com a representant de la UE ja s’ha afanyat a dir que aquest procés i un que es pogués celebrar a Catalunya no tenen res a veure, i jo dic que te tota la raó, a Catalunya no hi ha el mateix nivell democràtic que a Sèrbia. Allà els seus ciutadans poden decidir lliurament el seu futur, aquí no.

- No he acabat d´entendre el motiu pel qual els independentistes havien de treure més vots que els Unionistes per tirar endavant el seu projecte. Perquè les dues opcions no han de tenir les mateixes possibilitats de tirar endavant?
Quan fem el referèdum de l´estatut llavors, com que la opció que suposa un canvi és la del SI, perquè no es demana que hagi d´arribar a un 60% dels vots per tirar endavant? No ho entenc...

Montenegro ens ha obert camí i Euskadi potser ens el deixa net del tot, ara el que em de fer és votar massivament que NO al referèndum perquè sinó a Madrid ens diran : ¿Como quieren hablar de independéncia si acaban de votar un estatuto donde no se recoje este derecho ni son una nación?

VOTEM NO !!!!

40 Comments:

Anonymous Anònim said...

Los balcanes no son un buen modelo para España ni para nadie. Nos podemos alegrar del fin de una sanguinaria guerra civil.
El sectarismo yugoslavo no debe ser un modelo a seguir por Catalunya ni por ninguna comunidad autonoma.
El final ya se conoce: la atomización de comunidades.

Por cierto, Montenegro lo tiene imposible para entrar en la Unión Europea porque se le dijo a la confederación yugoslava que ese derecho de entrada se acabaría en cuanto hubiese más fraccionamiento.

La Unión Europea no busca la creación de estaditos, más bien la eliminación de estos bajo una misma bandera: la de la Unión a ser posible.

Atentamente

Rafael (Málaga)

dilluns, 22 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Vostès creuen que la UE. barrarie el pas a un contribuen net com Catalunya, m'explico, darrerament només entren paisos que están per sota la renda, es a dir receptors de fons estructurals, els contribuents cada cop son menys y amb ganes de contribuir-hi mes poc encara.
Realment interesaria a Catalunya entrar a la UE per ser-hi com a contribuent net?, aci teniu a Andorra, Suissa, Suecia ...y van sobrevisquent i pel que sembla molt be fora de la tutoria i les faixes d'Estrasburg. fins i tot tenim l'exemple d'Israel un pais amb guerra continua i no es pas a la UE.
Crec que hi ha vida fora la UE. No vull pagar a uns el que deixo de pagar als l'altres.

Una salutació.

dilluns, 22 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Una bona reflexió aquesta de no entrar a la Unió Europea, seria un molt bon tema de debat una vegada fossim independents.

Llàstima que encara ens queda molt per arribar a discutir les coses que avui mateix ja estan discutint a Montenegro.

dilluns, 22 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

¿Cómo se financió los Juegos Olímpicos de BCN?

¿Quienes trabajaron en ello?

Si vemos el nivel de desarrollo de Catalunya y su estructura comercial y de ventas, la independencia sería ruinosa.

Un saludo cordial

Rafael (Málaga)

dilluns, 22 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Això que la independència seria ruinosa per Catalunya és una gran mentida.

Cap dels Països "Europeus" recenment independitzats (Chequia,eslovaquia,Ukrania,crocia,Eslovenia...) són més pobres ara que abans de la independencia.

En canvi els Espanyols ens voleu fer creure que Catalunya partint del punt de ser una de les zones més riques d´europa, patiria un desatre econòmic si es fa independent.

Veien els exemples, sona una mica increible, no? Ukrania pot ser independent i li va bé economicamet i a Catalunya no... increible...

dilluns, 22 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Primer, felicitar Montenegro perquè recuperar la independència que ja van tenir fa més d'un segle és una gran cosa i tenen motius per celebrar-ho. Endavant, montenegrins, ho heu aconseguit! (tot i que estic sentint per la tele que els del 'no' demanen una revisió de vots, o sigui que no sé com acabarà tot això; espero que bé).

Després, d'acord en general amb les teves reflexions. Tot i que afegeixo una cosa: dius que ara es desmunta la idea segons la qual l'autodeterminació només era aplicable als processos de descolonització. Doncs bé, jo aquests dies he vist com a aquesta frase ja li han posat un afegitó: "... i estats en conflicte" (com ara Montenegro). Ja saps, 'ells' sempre tenen una maquinària dialèctica a la carta per justificar l'esclafament de llibertats. Ara, doncs, l'autodeterminació només es pot aplicar, segons els espanyols, en processos de descolonització i en estats en conflicte (i Espanya se suposa que no ho és). Ja ho saps.

Respecte l'entrada de Montenegro a la Unió Europea, crec que tard o d'hora es produirà, perquè la tendència és que tots els països del continent n'acabin formant part. I Montenegro és un país petit, amb poc pes, i la seva entrada ni es notaria (una altra cosa és una Ucraïna o una Rússia, esclar). Pel que fa a certes reflexions 'anònimes' que corren per aquí, dir que una UE justa, evidentment, només es pot construir des de pobles lliures en igualtat que tractin sense mitjancers amb les estructures continentals. Que algú m'expliqui perquè, per anar de Barcelona a Brussel·les, hem de passar per Madrid, perquè aquesta ruta sempre l'he trobat francament extravagant.

De tota manera, és cert que hi pot haver vida fora de la UE. Un periode transitori fora de la UE no seria (per Montenegro... ni per Catalunya) la fi del món, en absolut. Hèctor López Bofill ho explica molt clarament a un dels capítols del molt recomenable llibre 'La independència i la realitat'.

Finalment, deixeu-me que m'esbravi una mica pel tractament miserable donat per TV3, al Telenotícies Vespre, a la independència de Montenegro. Ho heu vist? Acompanyant imatges de la festa del carrer, una veu en 'off' deia: "Montenegro ja és un estat independent, però les coses no han canviat. Ahir, el país tenia un 20% d'atur, i avui també. Ahir, tenia un XX% d'inflacció, i avui també"... Aquests comentaris m'han semblat totalment fora de lloc. En canvi, he vist el Teleberri de l'ETB i el to era molt diferent, amb una presentadora insistint en que el procés s'havia desenvolupat "en una normalitat absoluta" i sense criticar per criticar. Els Telenotícies de TV3 cada cop fan més pena.

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Una Catalunya independent, "ruïnosa"? No em facis riure, Rafael.

El que és "ruinós" per a nosaltres és continuar a Espanya; una sangria anual que ens està portant al desastre.

Ja hi ha una part de Catalunya que és independent: Andorra. I és un estat petit absolutament pròsper. Només es tracta d'ampliar Andorra cap al sud i tindrem un estat que pot funcionar la mar de bé.

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Haw!:
A finals dels anys 70 una prestigiosa Universitat sueca (probablement Stokhölm) va presentar un impecable treball, el mapa d'Europa de l'any 2.020. No es reconeixia res.
Catalunya formava part d'una Euroregió Mediterrània (uns Països Catalans ampliats), similar al que intenta Maragall.
L'informe, publicat arreu, ja preveia que la UE, la Europa dels Estats era una milonga.
El procés deconstructiu dels Estats ja ha començat. Si tot va com preveia aquell estudi, Europa és reconstruirà en Euroregions o vegueries per a dir-ho d'una manera més nostrada.

Pasqual Melabufa, President

http://presidentmelabufa.blogspot.com

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

"El món serà més lliure el dia que la Unió Europea decideixi que la cèl·lula més petita de sobirania és aquella que, senzillament, la reivindiqui i vulgui practicar-la." Quina veritat més ben dita pel nostre amic Desclot a l'AVUI (23 de maig de 2005, última pàgina, "Ser o no ser, vés a saber", http://www.avui.cat/avui/diari/06/mai/23/201158.htm).

Molt addient per allò que dèiem dels límits del dret a l'autodeterminació, Rafael. A la pròpia sobirania hi té dret qui la reclami i la vulgui per fer-ne un ús que millori les seves condicions de vida. És el sentit comú el que posa el límit a aquest dret. Hi ha vegades que la gent s'adona que la unió fa la força (i quan això passa, doncs collonut, res a dir), i hi ha vegades que s'adona que viu en una situació d'imposició il·lícita derivada d'una anomalia democràtica (com nosaltres, que vam acceptar un pedaç per poder tenir alguna cosa que es digués "democràcia" després d'una dictadura que va deixar clar que Espanya no es va construir com una unió lliure, sinó com una imposició de l'establishment castellà sobre la resta). Els espanyols ens han de demostrar als catalans quin problema ens soluciona Espanya.

I aquest és el repte que et llenço, Rafael: dóna'm una llista de raons objectives per les quals als catalans ens convé formar part d'Espanya, i què és que no podríem fer nosaltres sols com a Estat sobirà dins de la Unió Europea. Estic bastant segur que la llista serà una col·lecció de tòpics i de declaracions tan rimbombants com indemostrables i buides de contingut real, però bé, et donaré una oportunitat.

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Pasqual M - m´encanta el teu blog, és tot molt ... oníric.. :-)

Pere- Vaig llegir que el DESCLOT que escriu a la contra de l´avui era un periodista famós sota un pseudonim però no en recordo el nom. tu saps qui és?

I sobre la teva reflexió i tal com va dir el Carod l´altre dia, la majoria som independentistes per cansament.Sempre estem explicant el mateix i justifican-nos i ja toca els .... la veritat.

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Me sembla que lo Montenegro pòrts mantunas pensadas que cal aver de listar, es tròp long aquí oper o far,; es per aquò que ai fait aiçò sul meu blòg.
Jacme
http://spaces.msn.com/jacmetolosa/

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

« Los balcanes no son un buen ....» per un usançèir anonime ; es que es normal que l'expression en lenga espanhòla posquèsse pas se far amb cara clara, perqué o fan aital ?
Es que parlar espanhòl sus un web catalanista es assimilable a un franquisme que se dèu amagar ? O es que los arguments son pas bons ?

Ep Rafael de Màlaga !
Lo Franquisme es acabat ... sem al XXIen sègle.

Compreni pas perqué l'argumentacion politica se pòt pas far a cara liura al XXIen sègle : « Por cierto... »

Nosautres en Occitània, avem pas dreit a l'expression democratica per l'occitanisme politic, es aqueste modèl lo sistèma de Màlaga ?

Dab atencions occitanistas pels paures ciutadans de Màlaga.

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Blogger JN said...

Ostres, sé que semblo un addicte al jocs de política però.... bè de fet ho sóc.... us recomano que poseu al Google PRESIDENT FOREVER és un simulador de les eleccions dels EUA, però el millor és l'apartat Update/Scenarios ja que qualsevol malalt com jo pot modificar el joc, que es bartillu (uns 12$) i crear possibles escenaris, n'hi ha un que s'ha imaginat com si unes eleccions europees seguissin el sistema electoral ianqui i haguéssim d'escollir president.... Us ho recomano.

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

Interessant...

Per cert, el simulador que vas dir de les eleccions catalanes quina direcció tenia?

Pq li he perdut el rastre i no el se trobar de cap manera.

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Marc Espasa, el Desclot tot indica que és el propi director de l'Avui, el gran Vicent Sanchis, encara que ell mai no ho ha admès en públic, però quan li han dit tampoc no ho ha negat.

dimarts, 23 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

pere galleri - "El món serà més lliure el dia que la Unió Europea decideixi que la cèl·lula més petita de sobirania és aquella que, senzillament, la reivindiqui i vulgui practicar-la." Tal vez la celula más pequeña de soberanía es el individuo y la familia que no debe ser sometido a la nueva religión del nacionalismo. Por ello es más que aconsejable votar "no" al nou estatut.

Lista de razones para que los ciudadanos de Catalunya no dé la espalda a España:

La gran cantidad de inmigrantes que han contribuido al desarrollo de Catalunya.
Las cotas históricas de desarrollo de Catalunya dentro de España.
El estatuto de autonomía de del 1979 que se granjeó un apoyo inaudito y que colmó las peticiones de los ciudadanos de Cataluña durante la transición.
La prestación de defensa durante los últimos treinta años, cuyo último capítulo es el apoyo de la Guardia Civil a los Mossos de Esquadra.
El desarrollo del catalán en los últimos treinta años que proteje la constitución y que ahora ha llegado a un bilingüismo que debe ser respetado por las instituciones.
Los Juegos Olímpicos de Barcelona.
Ser una región de vanguardia de un país comercialmente beneficioso a sus intereses.

Y podríamos seguir... olvidese de España siquiere. España no es Dios. Lo importante son sus conciudadanos, quienes tienen derecho a un sistema judicial independiente y a una educación bilingüe si lo desean. Nadie perderá mucho con eso y todos pueden ganar.

Un saludo cordial

Rafael (Málaga)

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Jo també he sentit a dir que Desclot és un pseudònim del director de l'Avui, Vicent Sanchis.

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Rafael, cap dels teus arguments em sembla mínimament sólid. De fet, tots els trobo totalment desmuntables. Ara estic cansat, però ja t'ho argumentaré els pròxims dies.

Salut

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Haw!:
......Oníric?.....Hòstia! Et treu el son o somies amb el meu blog?
Si veus que t'afecta massa, millor no hi entris, almenys, fins que la simptomatologia no remeti.
L'única cosa onírica que em vé al cap és una foto de l'Avril Lavigne.

Et compraria el qualificatiu "esperpèntic", "visionari", "passat de voltes", etc. És clar que jo m'he mantigut fidel al NO des del primer dia.
Aquí hem tocat el blanc, el nul i ara el NO.
Jo escric per divertimento i provo de no avorrir-me a mí mateix. Gràcies per llegir-me. És altament gratificant saber que tinc un lector. Sóc la polla!

Pel que fa a DESCLOT, és el pseudònim del poeta Miquel Muñoz, nat al Clot. Fa 30 anys que signa Miquel Desclot (del Clot, amb l'article salat).

Hakuna Matata.

http://presidentmelabufa.blogspot.com

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Excel·lent blog, President Melabufa. La padrina ha dit que no, visca la revolució! Com que no deixes fer comentaris als no blogaires, aquí tens el meu. Molt bo això de "Judes, xitxarel·lo" dedicat a Mas-Ken, nòvio de la Barbie, també conegut com a Pepe Sonrisas, el Botifler Pixabandúrries o l'Arturito de la Patronal ("muy bien, Arturito, tap-tap, lo hasses muy bien, toma una chuche, lo del Cuevas ya está todo olvidado, claro, tú sigue quedando bien con Madrit que si no pasa todo eso de los boicots y no nos lo podemos permitir, esto alguien to tenía que acabar, muy bien Arturito; me gusta mucho cuando remenas la colita en señal de agradecimiento, hay que mimar la gran empresa, que aunque seamos cuatro somos los que controlamos el país con nuestro gran seni catalán").

Lliri-Entre-Cards

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Rafael, la teva llista de raons és tan previsible i tan feble que no sé si fa més riure o plorar. Tot això que dius Catalunya ho faria molt més efectivament sola. La tendència natural és el principi de subsidiarietat.

Sincerament, tu creus que Portugal estaria millor formant part d'Espanya? Ells es van independitzar el 1640 perquè el rei castellà va preferir concentrar-se en Catalunya, que també s'havia aixecat en armes. Intenta convèncer un portugués que es van equivocar, que si el seu centre de decisió fos a Madrid tot els aniria molt millor. Ens prens per imbècils o què? Una mica més de nivell, home, que aquest discurset aquí no cola. De veritat, nen, torna a l'escola a que t'ensenyin a sumar i dividir, i alguns sil·logismes també, ja saps, allò de la premissa major, la premissa menor i la conclusió. Si Espanya ens convé tant i els espanyols n'esteu tan convençuts, per què no deixeu que ho decidim nosaltres en referèndum? A veure si hi ha collons, maco. Llavors discutirem de tu a tu, i que guanyi el millor amb els seus arguments.

Chapeau el Esmirriau

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

- Chapeau el Esmirriau - El ejemplo de Portugal no me vale, porque usted es el primero que sabe que la Lusitania desde la época de los romanos empezó en cierto modo a tener su propia historia.
Era independiente como país, nacion y estado antes de 1640. Pero bueno, yo a los portugueses cuando los veo ni siquiera los considero extranjeros.

Por cierto usted descalifica mis argumentos, pero no los discute, ni con datos, ni con hechos.

Portugal como España lo que deben pensar es reforzar su cooperación e integración con la Unión Europea. Eso es tener horizontes amplios.

Un saludo cordial

Rafael (Málaga)

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

I quins són els teus "datos" i "hechos", Rafa, maco? "El derecho a la autodeterminación de los pueblos sólo es para los pueblos que a mí me dé la gana"? Arguments te n'he donat del dret i del revés, des de fa setmanes (sempre firmo amb diferents noms, aquesta és precisament la meva marca, pq els arguments és igual d'on vinguin, les idees no són de ningú), i tu mai no els contestes directament. Hi ha una cosa principal a respectar en democràcia: el que cada poble decideixi. Cada poble com a suma de ciutadans, és clar, no et facis el llestet amb això de l'individualisme progre de patilla. Tu respectaries que el poble català votés igual que Montenegro, en un futur no gaire llunyà? No som tan diferents, però tampoc et consideres diferent dels portuguesos i no veig que els exigeixis que regalin la seva sobirania. Respon això i no te'n vagis per les branques, que n'ets tot un expert.

Doctor Bacterio

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Los motivos de los catalanes para separarse no son únicos, Rafael, sino que cada ciudadano puede valorar lo que más le convenga, puede poner en los platos de la balanza los pros y los contras y votar en consecuencia, como han hecho en Montenegro. Y los catalanes decidiremos si tus cuatro razones son suficientes o no. Esto es la democracia (personalmente pienso que si esto es lo que nos une a España, vamos apañaos). Hay que respetar los motivos que pueda tener un pueblo (como suma de las voluntades de sus integrantes) para decidir tal o cual cosa sobre su futuro. Uno puede decidir que sus motivos para separarse son culturales, otro económicos, o pura y simplemente que pedir permiso al vecino cada vez que se quiere dar un paso es un poco absurdo (vaya, que tener la propia soberanía en el parlamento de otro pueblo que te arrebató la soberanía, las propias instituciones y constituciones propias, no es muy satisfactorio).

Históricamente hablando, no veo grandes diferencias entre Cataluña y Portugal. En 1640 las cosas podrían haber sido distintas si Felipe iV hubiera optado por defender Portugal, ante la disyuntiva "Portugal o Cataluña". Es verdad lo que dice Xavi, Portugal venía antes de 1640 de una situación de unión con Castilla, y antes había sido independiente, pero en fin, haber sido independiente en el pasado (como sí fue Cataluña, con sus instituciones y constituciones) no es condición sine qua non (los Estado Unidos no lo habían sido antes de serlo, ¿y qué?). Get your facts straight, man.

En fin, el derecho a la autodeterminación de los pueblos es para todos los pueblos, no sólo para algunos. Como dice Oriol Vidal en su libro "500 preguntas al nacionalismo español" (Ediciones Martínez-Roca, Madrid, 2006), en su pregunta 14 (página 16):

...muchos políticos han defendido que el derecho a la autodeterminación se limitaba a las naciones colonizadas. En una entrevista publicada en el diario Avui el 14 de noviembre de 2004, Josep Piqué, presidente del Partido Popular de Cataluña, declaraba: «Cuando se habla de la autodeterminación debemos tener en cuenta qué significa esto en el derecho internacional, y no tiene nada que ver con la situación de Cataluña. Es para el proceso de descolonización, y éste no es el caso». Sostener que el derecho a la autodeterminación sólo lo pueden ejercer aquellos pueblos que hayan sido colonizados ¿sería equivalente a sostener que el derecho a la libertad sexual sólo lo pueden ejercer las mujeres que hayan sido violadas? ¿Tiene sentido que sólo los sujetos a quien se les haya pisado un derecho tengan la potestad de ejercerlo en el futuro?

Apa doncs.

Pep Birolles

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

1º Catalunya jamás ha tenido una constitución en el sentido moderno de la palabra. Es decir como ley fundamental vertebradora de una nación.
2º He tenido la oportunidad de viajar y trabajar con extranjeros. Entender a los portugueses y a los italianos no ha sido especialmente complicado. Aunque un portugués es un ciudadano de otro país, no lo veo como alguien muy diferente y además conocen muy bien nuestro idioma.
3º Digais lo que digais Catalunya integrada en la Corona de Aragón formó la unidad de España.
4º Jamás Catalunya ha sido una nación.
5º El desapego de los ciudadanos de Catalunya debería hacer reflexionar un poco.
6º En Catalunya la necesidad de un nuevo Estatut ha sido generada por lo políticos y ha sido confeccionada a espalda de ellos.
7º Forjar compromisos es mejor que quebrarlos.
8º En la medición de las balanzas fiscales hay que añadir la mano de obra de otras regiones de España que han contribuido al desarrollo de la región catalana.
9º No hay nadie que tenga el derecho de acusaros de catalano expansionistas por decir que teneis puntos en común con mallorquines, valencianos, andorranos... Lo que no se puede hacer es decir por ellos.

Do you read me? Men

No soy un experto en políticas. But facts are facts. Could you think about them.

Un saludo cordial

Rafael (Málaga)

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Blogger Pol G.G said...

1) I ? Ja fa molts anys que estem sotmesos a Espanya per tan és lògic que no tinguem cap constitució moderna. Per cert, encara que tota la vigda haguessim estat una simple regió, el nostre futur el decidirem nosaltres.

4) Vols dir legalment suposo? pq de facto sempre ho ha estat.

5)De quins ciutadans parles? els indepenfdentistes no som ciutadans catalans?

6) Fals. De tota manera, les reformes puramet polítiques mai interessen massa a la gent tal i com va passar amb la constitució Espanyola.

7)Una vegada siguem independents, ja forjarem compromisos amb Espanya però de tu a tu.

8) Això no té massa sentit i a mes ja està passat de moda. Fa més de 30 anys que no arriben inmigrants Espanyols a Catalunya. A més, els seus fills van al cole a Santa coloma, no a Jerez.

9)Catalunya que jo sàpiga mai ha decidit pels Valencians, en canvi Espanya porta 300 anys decidint per Catalunya

dimecres, 24 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

5º El desapego de los ciudadanos de Catalunya debería hacer reflexionar un poco.

EXACTE, aquesta es la tesi que defensa "500 preguntas al nacionalismo español" de l'Oriol Vidal, però que els que han de reflexionar són els que se senten defensors de les essències espanyolistes. A mo em faria vergonya que hi hagués tanta gent del que jo considero "la meva nació" que no en vulgués saber res i vulgués marxar-ne, però que "els meus" no els deixessin marxar. Qui és que ha de reflexionar, el rebutjat o el rebutjador?

dijous, 25 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Yo estuve en los Balcanes en los 90, Eslovenia, Croacia y Bosnia.En Karlovac,la Krajina,en Zadar, Mostar,Duvronick o Sarajevo, si lo que quieres es seguir los pasos de Montenegro, y comprar su modelo antes deberas pasar por caja y pagar y me parece que como buen catalan ( no se si de origen)solo te gusta, lo de comprar, si es barato o gratis.
El poder se coge, nadie te lo da y eso Cataluna no lo ha entendido nunca.
Por ciertoy solo como anecdota, Duvronick tuvo que ser defendida de los salvajes de serbo-montenegrinos.Incluido, en esos salvajes, su lider secesionista de ahora que entonces alababa la gran Serbia.
atentamente

dijous, 25 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Ningú vol el model montenegrí, no ens perdem amb tonteries si pot ser, persona que vas ser als Balcans als 90. El que és important és que el fet que la UE mateixa hagi fixat unes condicions per a la separació d'un territori constitueix un precedent de primer ordre en el dret internacional. Això és innegable, i per això tots els dobermans de l'espanyolisme han corregut a bordar ben fort. Pel que fa al model de desenvolupament, Montenegro i Catalunya no tenen res a veure, ja ho sabem, no prenguis el personal per ignorant, o no intentis desviar-te del tema realment important: la Unió Europea considera legítims els processos d'independència democràtics, el que desmenteix també la teva teoria que "el poder se coge" ("¿con quién?". et diria un mexicà).

dijous, 25 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

La ultima vez que escuche esa tonteria del "coger " fue en Tampico de un mexica acomplejado con los espanoles, entonces le conteste "con tu chingada madre pendejo" pero la cosa acabo mal y esas cosas no deben decirse en los foros por ello no te contesto, pues aunque entiendo que no leas demasiado bien el espanol, eso no justifica que no sepas que coger (en Mexico tambien)significa asir, amarrar o tomar y mas cosas. Y lo que queria decir es que la independencia se toma o se agarra a la fuerza no con palabras, y quizas Cataluna nunca ha querido pagar ese precio (que es terrible) y ha sido muy inteligente o quizas no toda la gente de Cataluna quiere o queria eso.
El modelo montenegrino no se referia al desarrollo economico sino a su proceso de independencia, y si tu lectura de todo eso es que "la Unió Europea considera legítims els processos d'independència democràtics",es que no te has enterado de nada, ni de Solanistan, ni de lo que se acordo en Dayton o porque los gringos tuvieron que venir una vez mas a poner paz en las trifulcas tribales europeas.

divendres, 26 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Bé, pensava respondre però veient com això s'està omplint de 'trolls', no sé si val la pena.

Només un missatge a un 'usuario anónimo': Catalunya vol "horizontes amplios", i tant que sí! Precisament per això, sempre ha estat el lloc més europeu i més obert de la península ibèrica (no ens heu de donar cap lliçó al respecte).

I, precisament per això, volem que estigui INTEGRADA A EUROPA COM UN PAÍS NORMAL, amb DIÀLEG DIRECTE AMB BRUSSEL·LES, NO PERDENT EL TEMPS PASSANT PER MADRID. Crec que aquest és un argument fàcil per a qualsevol ment mitjana. Barcelona-Brussel·les en línia recta, no retrocedint 600 quilòmetres. Punt.

divendres, 26 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

En este mundo hay de todo: gente que escala picos y montañas, gente que se tira desde rascacielos, gente que explora el infinito y gente que es insociable, intolerante, antidemocratas, que solo se ve su propio ombligo.... en fin, gente para todo. Que tengais suerte porque otra cosa jamas conseguiries.

diumenge, 28 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Això del "coger" era una tonteria (evidentment en animus jocandi) que no calia perdre ni 10 segons discutint, però el Sr. Sense Arguments ha decidit treure-ho a escena, perquè aquest és l'estil de molts espanyols, buscar l'enfrontament amb coses que no vénen a tomb per evitar discutir els arguments de veritat. Facin-s'ho mirar, espanyols acomplexats.

Em fa molta gràcia quan treuen l'adjectiu "tribal" per mirar d'ofendre, ells que tot ho conceben en dimensió "imperial". Acabaran com Sèrbia, ja ho deia Onésimo Redondo: la muerte de España vendrá por el aislamiento de sus tierras interiores, etc. Per mi, com si es volen tirar d'un penyasegat, els espanyols, un darrere l'altre.

dilluns, 29 de maig, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Espanya. província de àfrica

dissabte, 10 de juny, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

diumenge, 11 de juny, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

divendres, 21 de juliol, 2006

 
Anonymous Anònim said...

boTEMOS SI SI QQQUELKNB BV BOTEM SI I FROM SI

dimarts, 12 de desembre, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Looking for information and found it at this great site... » »

divendres, 23 de febrer, 2007

 
Anonymous Anònim said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » »

dissabte, 03 de març, 2007

 
Anonymous Anònim said...

he trobat aquest blog per casulitat..em fa gràcia només entrar la frase de benvinguda..xD
querido...por mucho k te duela.. cataluña ES ESPAÑA i así segura por muchisimos años is no po siempre...ajoderse!! :P
no s'ha de ser així...
es un orgullo ser catalán..es un honor ser español!!!

diumenge, 18 de novembre, 2007

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home