Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de febrer 03, 2006

La independència està a tocar dels dits

Quan van arribar a les meves mans aquestes dades la veritat és que em vaig quedar flipant per dos motius, d’una banda perquè em van resultar extremadament positives i per l’altre perquè no sóc capaç d’entendre com un tema tan important com aquest està silenciat d’una manera tan brutal.

Entrem en matèria, l´Institut de Ciències Polítiques i Socials fa cada any una enquesta i una de les preguntes és : està d’acord o en desacord amb el concepte independència de Catalunya?

Els resultats son d’allò més espectaculars i us faig un petit resum de les dades que he cregut més rellevants:

  1. Hi ha un 39 % de la població favorable a la independència per un 44% que és contraria.
  2. A la franja d´edat d´entre 18 i 50 anys hi ha una majoria de la població independentista. 42´33 a favor per un 41´67 en contra
  3. Entre la població nascuda a Catalunya els partidaris del Si son quasi 10 punts més que els partidaris del No (47 % vs 38%)
  4. Un 68 % dels catalanoparlants està a favor de la independènia i només un 26 % en contra.
  5. Als municipis de menys de 10.000 habitants més de la meitat de la gent (53%) vol ser independent.

A mi la veritat és que em semblen uns resultats escandalosament positius, a per cert el CIS Espanyol va fer aquesta mateixa pregunta l´any 2001 i tot i que els resultats no van ser tan espectaculars com aquests va decidir retirar la pregunta dels seus qüestionaris, jo d´això en dic POR a que la gent no respongui el que els i convé a Madrid i a molts Espanyolistes catalans.

Si voleu mirar més en profunditat aquest estudi : http://www.icps.es/sondeigs.asp?cod=16&apr=1#16

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aquestes estadístiques serien molt esperançadores si haguéssim aconseguit un bon estatut. Però amb aquesta merda d'Estatut que han acceptat els putos convergents passaran vint-i cinc anys més i estarem gairebé igual. Així no tindrem mai la independència!!!
Teniem una bona oportunitat per fer un pas endavant important i CiU ho ha engegat a la merda.

dilluns, 06 de febrer, 2006

 
Anonymous Anònim said...

Cap estatut ens durà a la independència.
El pots considerar un mos a mig camí per agafar forces i ja seria molt.

dimecres, 08 de febrer, 2006

 
Blogger Trencant les cadenes said...

sens dubte, son molt bones noticies. I es que cada cop és més el jovent que se suma al independentisme. recuperem la terra! salut!

diumenge, 10 d’agost, 2008

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home