Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimecres, d’octubre 28, 2009

La coral mediàtica de Prenafeta

Després de l’operació engegada ahir pel jutge Garzón, molts analitzen certa premsa i els seus comentaristes que, actuant com a estòmacs agraïts que són, han constituït durant anys una coral sinfònica que ha amagat durant dècades el que tothom reconeixia en privat: la trama al voltant dels negocis de Prenafeta. I és que Lluís Prenafeta va anar teixint complicitats amb una sèrie de periodistes i intel·lectuals.

En un principi per donar suport a Jordi Pujol però, posteriorment, ja per satisfer els seus propis interessos i sempre fent un suposat servei a Catalunya. Però, d’aquesta manera, es va assegurar el silenci còmplice de molts mitjans i comentaristes als quals convidava a ovípars tiberis als millors restaurants del país alhora que els ajudava en el seu desenvolupament professional i els donava protecció. Podem parlar, per tant, que ha estat com una espècie de padrí d’un nucli que a dia d’avui ocupa llocs estratègics en la direcció d’alguns mitjans o que forma part dels periodistes d’opinió reconeguts del país.

I aquests professionals, potser sense adonar-se’n, són els que han facilitat que durant anys i anys el sector de negocis de Prenafeta hagi pogut actuar amb relativa impunitat.Tot va començar fa molts anys, quan un periodista novell i d’una certa mediocritat, José Antich, que casualment va començar a portar vestits de bona qualitat després de passar pel despatx de Preneafeta per fer-li serveis especials i un llibre ple de cabòries i mentides del propi Prenafeta. Llibre que acabaria signant Antich. Estem parlant de “El virrei”.

No farem aquí una llista dels prenafatistes perquè no es tracta de fer una caçera de bruixes.Tothom se’n va al llit amb qui vol i és ben lliure de fer-ho. Però seria bo que la gent sabés que aquesta trama ha existit i continua existint. Ara només caldrà seguir els esdeveniments de les properes setmanes i veure fins on arriba la fidelitat i la consistència de la xarxa de Prenafeta.


Extret de Tribuna Catalana.

I jo pel que he llegit aquest parell de dies m´atreveixo a donar noms :

- Savador Sostres
- Jordi Cabrè
- Vicent Sanchís
- En Barbeta

To be continued..

dimarts, d’octubre 27, 2009

La sociovergència entra de la maneta a la presó.

Aquesta nit dormiran a la garjola, juntets, destacats militants-dirigents del PSC i de CIU. Sembla per tant que l´oasi català s´ha acabat i que per fi allò que molts portàvem anys intuint sembla que no era una fantasia. En aquest país posar la mà a la caixa és i era quelcom que està a l´ordre del dia.

El 2 grans partits que porten gairebé 3 dècades repartint-se el poder a Catalunya estan entre l´espasa i la paret i aquesta decliu nacional em porta a fer diverses reflexions.

- Per molt que diguin, al nostre país sempre roben els mateixos. Al Principat CiU i sociates i a Ses Illes i al País Valencià el PP. En canvi hi ha altres partits que intenten fer la seva feina més bé o malament, però sense robar. És a dir, per molt que ara ens intentin "vendre la moto", NO TOTS ELS PARTITS SÓN IGUALS ja que no ha alguns que tot i portar anys manant tenen les mans netes.

- M´interessa molt veure la reacció dels opinadors i dels mitjans convergents i socialistes (o sigui el 99%) davant d´aquest flagrant cas de corrupció. Es llençaran els plats pel cap sense cap pudor ? Intentaran tapar-se les vergonyes ? Els opinadors sociovergents tindran el valor de denunciar els "seus" partits ? O la feina és la feina ?

- Aprofitaran els partits no involucrats en aquests casos de corrupció per robar vots als 2 grans ? Jo la veritat és que no ho crec perquè en el fons tenim el que ens mereixem i les properes eleccions les guanyaran CIU o PSC i les properes i les properes...

dilluns, d’octubre 12, 2009

Alcaldes del principat i referendums independentistes

El Punt ha fet una enquesta a 235 alcaldes del Principat sobre si estan d´acord o no a que es faci al seu municipi una consulta independentista com la d´Arenys. Els resultats han estat aquests :

Alcaldes de CIU enquestas = 89
A favor : 75 (84´27 %)
En contra : 6 (6´74%)
Indiferents: 8 (9%)

Alcaldes del PSC enquestats = 78
A favor : 23 (29´5 %)
En contra: 46 (59%)
Indiferents: 9 (11´5%)

Alcaldes d´ERC enquestats = 40
A favor : 39 (97´5%)
En contra : 0 (0%)
Indiferents: 1 (2´5%)

Alcaldes d´ICV enquestats : 4
A favor : 3 (75%)
En contra : 0 (0%)
Indiferents : 1 (25%)

Alcaldes de grups independents enquestats: 22
A favor : 21 (95´5%)
En contra: 1 (4´5%)
Indifrents: 0 (0%)

Alcaldes del PP enquestats: 2
A favor: 0 (0%)
En contra : 2 (100%)
Indiferents : 0 (0%)

Aquest és el panorama... no està gens malament, no ?