Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

divendres, de maig 30, 2008

Un govern no pot canviar d´opiniò ?

Fins fa poc menys d´un més, Catalunya estava vivint la pitjor sequera dels últims 60 anys i el govern de Catalunya va decidir que l´única soluciò viable per poder fer arribar aigua a la ciutat de Barcelona, era portan-la del riu Ebre.

La decisiò no va ser fàcil sobretot per ERC i ICV que van viure una revolta interna de la seva gent a les terres de l´ebre amb alcaldes que estripaven els carnets i amb seccion locals que plegaven en bloc. I per cert, ben fet que feien.

Ara la situaciò ha canviat, hem tingut el mes de Maig més plujòs en dècades i la situaciò ha canviat radicalment. Que hauria de fer el govern arribats a aquest punt ?

Son moltes les veus que diuen que un govern no pot canviar d´opiniò, que s´ha de mantenir ferm en el que ha decidit i que si va dir que farien la canonada, aquesta s´ha de fer peti qui peti.

Jo en canvi penso tot el contrari, el tranvasament potser era acceptable com a últimissim recurs i en una situaciò de sequera desespearda , però ara, seguir mantenir que cal treure aigua de l´Ebre, només pot respondre a interessos econòmics.

Uns interessos que justament acostume a representar aquells que justament avui ja han declarat que cal fer l´obra i són, ni més ni menys que la gent de la cambra de comerç o CIU que de boca de l´Artur Mas, ha reclamat al Montilla que faci l´obra.

Per tant, benvingut un canvi d´opiniò d´allò més positiu.

dimecres, de maig 21, 2008

Nou diari digital sobiranista !!!!

Fa un parell de dies vaig descobrir un nou diari digital que es Crònica i que té molt bona pinta per diversos motius :

- Actualitzacions força constants durant el dia.

-Articulistes força interessants com el Diego Arcos, Xavier Vinyals, Bernat Joan...

- Entrevistes en profunditat a personatges rellevants de la societat catalana.

- Un punt de vista totalment catalanocèntric i independentista.

Si li voleu fer un cop d´ull el trobareu a :

dilluns, de maig 12, 2008

A Catalunya no hi ha corrupciò o no se´n parla?

Avui m´ha arribat una notícia que ja té quasi una setmana d´antiguitat i que ha passat totalment desaparcebuda en els grans mitjans de comunicació.

La història complerta la podeu trobar a :
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2845799 però es podria resumir tot dient que l´ex alcalde de Cervellò ha estat condemnat a 2 anys de presò per no fer cas de la resoluciò del ple i tirar endavant unes obres de dubtosa legalitat.

Jo que segueixo bastant la política local, m´atreviria a dir que no és massa normal que un ex-alcalde del nostre País acabi a la presó per un cas de corrupciò i per tant m´extranya que no s´hagi parlant ni gens ni mica d´aquest tema.

Quins motius porten a silenciar casos com aquests i en canvi ni ha d´altres que es publiciten (amb tota la raò del món tot sigui dit) i dels que se n´informa molt més ?

No trobeu que és una mica extrany que ningú n´hagi parlat ?

Potser hi ha por als mitjans de comunicaciò de parlar de segons quines irregularitats manifestes si les han comès alguns partits i en canvi és més fàcil fotre canya a altres partits per fets molt més trivials ?

Per cert, per una de les coses que s´ha condemnat a aquest home ha estat per no respectar la voluntat del ple del seu ajuntament i per tant jo em pregunto :

Anirà l´Hereu a la presò per incomplir sistematicament les resolucions aprovades per majoria pel ple de l´ajuntament de Barcelona ?