Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dilluns, de juny 25, 2007

El PP al carrer a Ses Illes


Avui ja és oficial i el PP no governarà durant els propers 4 anys a Ses Illes gràcies a l’acord entre el PSIB, UM i el BLOC.

Aquest fet em porta a fer algunes reflexions sobres Ses Illes, els Països Catalans, el PP i la gent que els hi dona suport.

1) Cal que les esquerres demostrin que saben governar i que ho fan bé,perquè no cal oblidar que no fa masses anys van governar i el resultat va ser una majoria absoluta del PP a les següents eleccions.

2) Per primera vegada en democràcia i m´atreviria que en tota la història, a un territori dels Països Catalans que no sigui el Principat de Catalunya, hi haurà al govern un partit independentista (ERC) la qual cosa demostra que cada dia són més les persones que estan fins al cap de munt de seguir essent Espanyoles per la força.

3) Que farà ara la Mari Pau Janer que s´ha quedat sense la seva conselleria de Cultura a les ordres del PP? Tornarà a fer campanya pel “sobiranista” del Mas ?

4) Avui suposo que serà un dia molt trist per un munt d´opinadors, tertulians, periodistes i polítics del Principat que s’han passat mesos criticant el pacte tripartit ja que a les Balears no governarà la llista més votada (que es va quedar a 1 sol diputat de la majoria absoluta) i en canvi ha estat un pacte post-electoral el que ha fet possible que el PP ja no estigui al govern.

5) Ara que sobre el paper el govern Balear serà molt més proper al govern de Catalunya (els 3 partits de l´entesa també estan al govern de l´Antich), seria un gran moment per enfortir les relacions entre les dues nacions i crear molts més vincles socials, culturals,polítics, econòmics... del que existeixen actualment.

6) I per últim una petició, demano al nou govern que faci tots els esforços possibles per acabar amb la urbanització massiva del territorori i que faci d’aquesta qüestió una de les prioritats en aquest mandat.

dilluns, de juny 18, 2007

Dades interessants de les eleccions municipals

Respecte a la llista més votada:

1 ) CIU va obtenir 116 majories relatives i es va quedar sense alcalde en 23 ocasions. (19´8% dels casos)

2) El PSC va obtenir 103 majories absolutes i es va quedar sense alcalde en 36 casos (34´9% dels casos)

3) ERC va obtenir 73 majories relatives i es va quedar sense alcalde en 37 ocasions (50´6 % dels casos)

Evolució d´alcaldes:

1) CIU va obtenir 522 alcaldes al 03, ara en té 420 (-19´5 % menys d´alcaldies)

2) El PSC va obtenir 229 alcaldies al 03, ara en té 259 (13, 1 % més d´alcaldies)

3) ERC va obtenir 116 alcaldies al 03, ara en té 164 ( 41´3 % més d´alcaldies)

Població governada per partit:

PSC : 5´2 milions de persones

CIU : 1´1 milions de persones
ERC : 361.000 persones
ICV: 238.000 persones
PP: 11.000 persones
C´S: 1.100 persones

Pactes més freqüents:

Hi ha pacte CIU + ERC a 43 municipis.
Hi ha pacte PSC + ERC a 60 municipis
Hi ha sociovergencia a 40 municipis

Conclusions:

1) Alguns s´omplen molt la boca de respectar la llista més votada i a l´hora de la veritat no ho compleixen.

2) És curiós veure que el partit que segons els mitjans ha fracassat més en aquestes eleccions, és el que ha aconseguit i de llarg tenir molts més alcaldes.

3) Només hi ha tripartit a 14 municipis de més de 900, allò de que si sumen pactaran, no s´ha complert.

4) Els Espanyolistes del PP i Ciudanos sumen 7 alcaldies (que patètic) entre els 2 i governen a 12.000 catalans de 7.000.000 milions. Són els meus ídols :-)

dimecres, de juny 13, 2007

ERC sembla que desperta

En les últimes setmanes sembla que ERC s´ha tret la són de les orelles i que per fi està aconseguint que la seves polítiques despuntin amb força a Catalunya.

Us en posaré un exemple de fets que han passat en un període molt curt de temps :

1) ERC amb una representació molt baixa comparada amb la de CIU i PSC aconsegueix la presidència de les diputacions de Lleida i Girona.

2) La selecció catalana de Futbol sala (els esports a Catalunya són competència d´ERC) juga contra Espanya, cosa inèdita en la historia recent de Catalunya i que no crec que faci massa gràcia ni al PSC ni de retruc al PSOE.

3) ERC se surt amb la seva i frena a Maragall, el PSOE i la seva tercera hora de castellà.

4) ERC aconsegueix que s’imposin les seves tesis i a Frankfurt només hi aniran autors que escriuen en llengua catalana en contra de l’opinió del PSC.

5) ERC deixa penjat a l´Hereu que estarà en minoria durant 4 anys a la capital de Catalunya.

No creieu que ERC està començant a fer les coses més o menys be?

Potser en tenen la culpa els diferents corrents interns que hi ha dins ERC (reagrupament i Esquerra Independentista) o que la militància apreta, però el canvi de rumb en positiu penso que és força evident ja que es tracte de temes on els catalans i les catalanes ens i jugàvem molt i s’han resolt favorablement als interessos d’aquells que volem una Catalunya cada dia més catalana.

Així per tant, es demostra que la discrepància interna a la llarga només fa que enfortir un partit sempre i quan no es superin uns límits que de moment sembla que no estan en perill de ser superats.

divendres, de juny 08, 2007

No hi haurà 3era hora de castellà.

ERC ha aconseguit imposar les seves tesis i les de la gran majoria de la classe educativa i al final la 3era hora no entrarà en vigor i a més el decret Espanyol segueix impugnat al tribunal Constitucional.

Sembla doncs que aquesta vegada Catalunya guanyarà aquesta petita “batalla” e Espanya i el nostre sistema educatiu seguirà com fins ara i a més s’introduiran millores en tot el que respecte a la immersió lingüística que per primera vegada es veurà regulada per llei.

No m’agradaria deixar passar aquesta ocasió per fer algunes reflexions sobre el tema:

- Quan semblava que la 3era hora entraria en vigor, la notícia era portada a tots els diaris i tothom apuntava a ERC com a culpable. Ara que ERC ha aconseguit frenar el decret, sembla que la cosa no és tant important com fa uns mesos. No se si és mania persecutòria a ERC o és que realment als catalans ens agrada autoflajelar-nos quan les coses van malament i en canvi no donem importància quan aconseguim coses que ens són favorables.

- No salvarem la nostre llengua amb una hora de més o de menys a les escoles, però per simbolisme i per tot el que representa, era molt important frenar les ingerències de l’estat Espanyol en tot aquest assumpte.

- Tornar a agrair als polítics que van fer campanya pel SI a l’estatut el panorama que ens han deixat durant els propers 30 anys perquè pel que semblà, l’estat, pot segui posant el nas allà on vulgui. Que lluny queden les competències, blindades i exclusives que figuraven al text del 30 de setembre.

- No tenen feina ni res els CIUDADANOS i afins per imposar les seves tesis de bilingüisme i mandangues varies a les nostres escoles... que es fotin...

dimarts, de juny 05, 2007

Murals independentistes

Fa uns dies que no estic massa inspirat i per no deixar el bloc "mort", us deixo aquest recull de murals independentistes.

Jo quan arribo a algun poble dels PPCC i en veig algún, m´alegren el dia.