Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimarts, de febrer 27, 2007

DIJOUS NO PAGUEM A LA RENFE !!!!!!!

Dijous, no paguem!!!!

Perquè estem tips que Renfe ens faci arribar sistemàticament tard a la feina.

Perquè estem tips que Renfe ens faci viatjar a peu dret o tirats per terra.

Perquè estem tips que Renfe sigui eficient únicament per controlar si hem pagat el bitllet.

Perquè estem tips que Renfe ens tingui per tan poca cosa que no es molesti ni a informar-nos d'avaries i incidències.

Perquè estem tips de Renfe i no ens creiem les promeses de millora del govern espanyol.

Per tot això, d'ara en endavant, els dijous no pagarem el bitllet de Renfe (ni regional, ni rodalies)!

I no tornarem a pagar fins que el cèlebre "pla de xoc" anunciat pel govern espanyol no es faci realment efectiu.

Ja n'hi ha prou!

dissabte, de febrer 24, 2007

L´abstenció

Arrán dels resultats de participació del referèndum de l´estatut Andalús, s´ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre la poca implicació de la societat en la democràcia i com que a mi aquest tema ja em té una mica fregidet vull desmontar alguns dels arguments que acostumen a utilitzar els "abstencionistes" per justificar el seu "passotisme".

Tots els polítics són uns lladres - Aquesta és la més mítica de totes, com si ens altres "gremis" no hi hagués gent aprofitada i que fa tot el possible per treure el màxim benefici pròpi sense pensar amb la resta. El que mai he arribat a entendre és perqué amb els polítics es generalitza i no passa res i amb les altres professions seria un escàndol. Us imagineu que sortís un polític i digués : "tots els taxistes són un lladres".

No hi ha cap partit que em representi - Jo quan vaig a votar el dia de les eleccions veig un munt de paperetes i em sembla que l´espectre està prou ben cobert. Si creus que el PP és massa "light" sempre pots votar la falange,si creus que ERC són uns venuts sempre et quedarà Estat Català o el PRC o si creus que ICV no són prou "rojos" tens un grapat de partits "comunistes" de la vella escola. O sigui que, ho ets un sibarita de la política o tens a qui et pugui representar raonablament bé.

Guanyi qui guanyi farà el mateix- Aquesta afirmació també cau pel seu propi pes. És evident que guanyi qui guanyi (dels partits parlamentaris) no convertirà Catalunya en un País Estalinista o suprimirà la Generalitat per tal de centralitzar tot el poder a Madrid, ara les polítiques del dia a dia són ben diferents depenet de qui governi. Potser és que els abstencionistes són uns revolucionaris en potència...

Desenganyem-nos, potser hi ha una mínima part de l´abstencionisme que ho és per ideologia però la gran majoria no és més que gent que passa del tema, que li és igual una cosa que una altre, que ben poc els importa si Catalunya és una regió o un País Independent o si és de dretes o d´esquerres.

Aquesta gent el que volen és que no l´empipin ja que les seves preocupacions el dia de les eleccions són altres que acostumen a variar depenent de l´época de l´any entre anar a la platja, anar a les rebaixes o anar a esquiar i a mi em sembla molt bé que ho facin, ara, que després no posin excuses barates per justifar els motius del perqué "passen" de votar.

divendres, de febrer 16, 2007

Signatures pel dret a decidir.


Diumenge 18 de Febrer de 2007 a les 12 del migdia a la Plaça del Rei davant del Palau Reial Major

Presentació pública de la campanya de recollida de signatures pel dret de decidir

La Plataforma pel Dret a Decidir conjuntament amb Sobirania i Progrés enjeguen una campanya conjunta per recollir 500.000 signatures i poder portar al Parlament de Catalunya un iniciativa popular per fer un Referèndum d´autodeterminació.

A ningú se li escapa que l´objectiu és molt ambiciós i per tant caldrà l´ajuda de molts catalans i catalanes que facin arribar la campanya a tot el territori del nostre País i per tant us animo a ajudar en la mesura de les vostres possibilitats.

I encara que a la llarga no es pugui arribar a l´objectiu marcat, no cal caure en els pessimisme ja que també és vital que es vagi parlant d´aquest tema i que la gent senti propers conceptes com : referèndum, dret a decidir, autodeterminació, sobirania, independència... i aquest fet estic convençut que s´aconseguirà amb aquesta campanya.

Tot està per fer i tot és possible.

dimecres, de febrer 14, 2007

Carretero i el reagrupament.


Avui el Doctor Carretero ha posat en marxa la pàgina web de REAGRUPAMENT i aprofitant la ocasió m´agradaria fer unes quantes reflexions:

- Queda clar llegint els continguts de la web, que el Carretero no té cap intenció d´abandonar ERC i que la seva intenció no és fer cap partit ni moviment nou. Així es tanquen moltes especulacions que es van fer en els darrers dies i que fins i tot apuntaven a la possibilitat que el Carretro anés a CIU (que poc el coneixen).

- Tota la gent (curiosament propera a CIU) que va pujar als altars en Carretero amb l´única intenció de debilitar a ERC ara tindran un problema ja que si els consideraven com el nou salvador de l´independentisme suposo que no tindran més remei que votar al seu partit.

- El debat intern, les diferents corrents dins d´un partit... sempre són profitoses i no han de fer por a ningú. Ara, demanaria serenitat al Sr Carretero a l´hora de posar sobre la taula les seves diferències, es pot dir absolutament tot, ara, no es pot dir de qualsevol manera ni a qualsevol lloc.

- És innegable que l´independentisme com totes les altres ideologies s´han de reformular i reinventar i és per això que aquesta iniciativa pot ajudar a obrir noves portes i noves visions sobre quin és el millor camí per aconseguir la nostre llibertat.

Com més serem més riurem, donem la benvinguda al Reagrupament !!!!!

dimarts, de febrer 13, 2007

Campanya per recuperar el C33, C9 i P2 a Ciutadella.

Amb motiu de l'aparició dels darrers canals analògics a les Illes Balears (IB3, Cuatro i LaSexta), s'ha produit una redistribució de freqüencies que ha tingut com a efecte la desaparició del Canal 33, Canal 9 i Punt 2 de les pantalles de moltes llars de Menorca, en especial a la zona de Ciutadella.

Es dóna la circumstància que tots aquests canals que hem deixat de rebre emetien tota o part de la seva programació en llengua catalana, mentre que dels nous canals que ara rebem, nomes IB3 l'utilitza i només en una part de la seva programació.

Molts espectadors ens hem vist privats des de fa ja gairebé un any dels programes que seguíem sense que tinguem informació per part de cap administració sobre quina solució es pensa adoptar al respecte per retornar-nos la recepció d'aquests canals.

Per tot açò, agrairia que des de les institucions i els partits polítics presents a l'illa es tinguessin en compte la meva sol.licitud i es prenguessin les mesures necessàries per:

1. Restaurar la correcte recepció analògica del Canal 33, Canal 9 i Punt 2 a les zones de Menorca que l'hem deixat de rebre.

2. Garantir la recepció quan abans millor a tot el territori de les Illes Balears de les emissions digitals terrestres de tots els canals públics de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

http://www.espoblat.blogspot.com/

dimecres, de febrer 07, 2007

Ens prenen el pèl o per tontos ?


El portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig, creu que s'hauria de "tornar a l'Estatut aprovat pel Parlament el 30 de setembre i si no és possible s'ha de reformar la Constitució". La notícia

Llàstima que CIU no fes aquesta reflexió fa uns mesos quan ens deien que aquest estatut era magnífic i que resoldria gran part dels problemes socials i nacionals de Catalunya. Quantes mentides dites durant la camapanya...

Les úniques coses positives que es poden extreure d´aquestes declaracions demencials són:

- A CIU i havia molta gent i molts dirigents que no creien en aquest estatut però que van "tragar" exclusivament perqué es pensaven que el ZP després els col.locaria a la Generalitat i per això ells li van vendre un estatut de 3era. O sigui, tot pel poder.

- L´estatut ha nascut mort, ningú creu en ell (ni al Maragall li agardava) i per tant a partir d´avui mateix cal començar a treballar per superar-lo i obrir nous horitzonts. Al final aquest estatut només agaradarà a PP i Ciudadanos de tan retallat que el deixeran.

- No hi ha cap possibilitat que ens entenguem amb Espanya ni que respectin la nostre voluntat i per tant l´única sortida que ens queda és la INDEPENDÈNCIA.

dimarts, de febrer 06, 2007

SOBIRANIA I PROGRÉS

Però avui quasi 10.000 persones ens donen el seu suport. A Sobirania i Progrès s’han adherit catalans i catalanes de totes les comarques, de perfils professionals diferents: mestresses de casa, enginyers, pagesos, mestres, empresaris, dibuixants, artistes gràfics, forners, estudiants, jubilats, persones en atur, funcionaris, secretaris i secretàries, directius, advocats, paletes, etc. S’han adherit gent benestant i gent que potser arriba amb dificultats a final de mes, joves i gent gran, i molts, molts catalans que avui fan gran Catalunya als ulls del món, ciutadans que van emigrar i que avui des de l’Àfrica, Austràlia, Amèrica i Àsia i molts països de la Unió Europea ens han donat el seu suport per aconseguir una Catalunya independent.

Per a Sobirania i Progrès comença ara una nova etapa en què vol fer sentir la veu de les persones que ens han donat el seu suport.El nostre primer objectiu és iniciar una campanya de recollida de signatures amb l’objectiu de presentar al Parlament de Catalunya una petició perquè sigui el mateix Parlament qui tingui la competència sobre la convocatòria de consultes populars. En definitiva, perquè el Parlament pugui convocar un referèndum sobre el dret d’autodeterminació, competència que avui no li és reconeguda i que es reserva de forma exclusiva el Parlamento espanyol.

Aconseguir aquest objectiu requereix la creació d’una xarxa de voluntaris disposats a liderar la recollida de signatures. A la pàgina web www.sobiraniaiprogres.cat trobareu en pocs dies una secció amb l’encapçalament “Voluntaris”. Aquells de vosaltres que podeu ajudar us haureu d’inscriure en aquesta secció i des de Sobirania i Progrés us farem arribar el material necessari per a la recollida de signatures. Els voluntaris estaran coordinats des de les delegacions territorials de Sobirania i Progrés.

El procés s’haurà de desenvolupar de forma organitzada i compromesa, amb una cura exquisida; els qui s’oposen a una Catalunya sobirana estan a l’aguait que qualsevol error, qualsevol defecte, els permeti destruir la iniciativa. Necessitem també que informeu els vostres amics i els animeu a adherir-se a Sobirania i Progrés, explicar els motius que Catalunya necessiti i hagi d’exigir la independència.

Finalment, fer-vos saber que també necessitem el vostre suport econòmic; un projecte d’aquestes dimensions necessita de recursos. L’ús que se’n farà, el coneixeu: accions que ens permetran caminar de forma transparent i ordenada cap a la independència. I, en aquests moments, poder finançar el treball de la recollida de signatures.

Si no us fieu massa dels partits, si sou independentistes i teniu ganes de fer feia, aquest podria ser la vostre plataforma.

Cal que la gent parli de sobirania, que es recullin signatures, que es parli del dret a decidir, del PPCC...

dijous, de febrer 01, 2007

No a la tercera hora de castellà

- No vull la tercera hora perquè és evident i un cec ho veu, que la llengua que està en perill a Catalunya és el català.

- No vull la tercera hora perquè no vull que a Madrid decideixin com ha de ser l´educació dels meus fills.

- Dono les gràcies a tots els partits i persones que van votar SI a l´estatut i que van permetre que el nostre futur segueixi depenent de la voluntat de la gent de Segovia, Teruel, Burgos, Melilla... segur que ells millor que ningú saben quin model educatiu ens convé.

- Demano a ERC (com a partit al govern), a la resta de partits independentistes i a la societat civil i comunitat educativa fermesa 10 en aquest tema. Cal arribar al final i posar tota la carn a la graella per evitar que es posi en marxa aquest decret.

- Exigeixo que el Conseller Maragall plegui o el facin plegar per no defensar els interessos de Catalunya i per no conèixer el País on viu. Com es pot dir que hi ha zones on els nenes no saben prou castellà???

El català no morirà perqué als coles n´ensenyin una hora més o menys, el català morirà o viurà per l´ús social que la gent en faci a la seva vida privada. Ara, aquesat és una "batalla" moral i de sentiments i tal i com estan les coses a Catalunya, no estaria malament guanyar-ne alguna de tant en tant.