Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada. ANTONI GAUDÍ

dimarts, d’agost 29, 2006

ERC ha de deixar el govern de Barcelona

Ja ha arribat l’hora de donar de donar un cop de puny a la taula. El Clos s’ha fugat de l’alcaldia de Barcelona abans de fotre’s la gran nata electoral rumb a les Espanyes i ERC no ha d’aguantar ni un segon més el seu substitut com a màxim responsable de Barcelona.

Els motius pels quals penso que cal trencar immediatament amb el tripartit Barceloní són :

- Tornar la jugada de l’expulsió d´ERC perpetrada pel Maragall a la Generalitat de Catalunya.

- No legitimar un alcalde (Jordi Hereu) que no ha estat escollit democràticament i que estarà en el càrrec només pels interessos del PSC i no pas perquè els ciutadans l’hagin votat.

- No permetre que el PSC es pugui creure que les institucions són un banc de proves pels seus experiments electoralistes. Si volen fer el ridícul, que el facin sols.

- Cal trencar ja amb la imatge que ERC és una marca blanca del PSC. Si es vol fer un discurs d’equidistància coherent, ara és el moment per demostrar-ho i allunyar-se d´un partit que ja ha fet massa “tonteries”. Si no tingués a quasi tots els mitjans a favor, em sembla que el PSC no passaria dels 40 diputats a les properes eleccions catalanes.

Per cert, sort que ens hem tret de sobre el llast del Clos i ara, potser seria el moment que la gent d´ERC reflexiones de com li ha pogut donar suport durant tan de temps a un personatge tan “peculiar” i que ha fet tan de mal a Barcelona. Jo la veritat és que fa molt temps que ho vaig deixar d’entendre...

dilluns, d’agost 28, 2006

Enigmes polítics (2)


1) Té alguna relació el "gir socialista" que està experimentant la web e noticies amb les suculentes subencions que va rebre aquesta pàgina recenment per part del govern bipartit??

2) Com és possible que CIU (amb Mas al capdavant), el partit que va mentir més durant la tramitació de l´Estatut a Madrid, sigui qui puja a totes les enquestes?

3) L´estat en els darrers dies ha enviat inmigrants a Catalunya sense avisar a la Generalitat i tothom a corregut a criticar-ho. Algú recorda que en l´estatut del 30-S la Generalitat tenia competéncies totals en inmigració?

4) IKEA un any més ha decidit que passa de fer el seu catàleg en català. No creieu que potser seria hora de que els catalans passessim d´IKEA?

5) El català és la segona llengua del món més usada en els blogs. Quan ens convençerem els catalans de tot el potencial que tenim?

dimarts, d’agost 22, 2006

Crida a la blogosfera sobiranista !!!!!!!!!!!!!

Tenim quinze dies, qui vulgui afegir-s'hi, per fer-ne difusió. La proposta va dirigida a tothom que publiqui escrits i que tingui previst fer-ho la setmana del 4 al 10 de setembre. Bé sigui en la blogosfera o bé en la premsa diària o setmanal, nacional, comarcal o local.

Es tracta, simplement, d'encapçalar els escrits amb un títol determinat, independentment del seu contingut. El títol proposat és "Jo també vull un estat propi".

Amb aquesta iniciativa es busca un cert impacte en l'espai comunicatiu català a fi que l'opció d'un estat propi per a Catalunya hi sigui tractada amb normalitat, com una opció més, especialment en un moment en què s'acaba d'aprovar un nou estatut.

La proposta vol ser transversal. S'hi pot adherir tothom al marge d'afinitats partidistes i de matisos de calendari o de procediment. Les persones que publiquin més d'un article aquella setmana, com és el cas de molts blocaires, poden fer servir el mateix títol cada dia afegint-hi únicament una numeració en xifres romanes i entre parèntesi.

No cal fer constar enlloc l'adhesió explícita ni la procedència de la iniciativa, tot i que estaria bé comentar que ha sortit de la blogosfera. No faig la proposta per cap interès personal sinó perquè penso que pot tenir efectes positius en la repercussió social dels blocs, en la normalització de la via sobiranista, en la cohesió de l'independentisme i en la diversitat d'opinions que tot espai comunicatiu hauria de reflectir.

Proposta sorgida d´aquest blog: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/24039

Idees brillants com aquestes ens apropen a la nostre llibertat!!!!!!

dijous, d’agost 17, 2006

Dedicat als Espanyols que visiten avui la pàgina.


Avui un company ha decidit en aquest blog parlar sobre la meva pàgina i sobre la impossibilitat de que Catalunya entri mai a la UE ja que Espanya podria vetar una vegada i altre aquesta possibilitat la qual cosa personalment trobo una criaturada ja que Espanya no i guanyaria res i només perjudicaria a Catalunya.

A mi aquestes coses de putejar al veí, (si arriben a passar) em fan entre por i respecte ja que portarien la relació entre una Catalunya independent i Espanya a un nivell de tensió insostenible que podria arribar a ser molt perillós i més tenint amb compte que Catalunya tindria amb tota seguretat el seu propi exèrcit.

Per tant, arribat el dia que el poble de Catalunya hagi decidit que vol ser un poble lliure, la meva recomanació és que les relacions amb Espanya fossin de total amistat, sense rancúnies i mirant endavant i no endarrere.

I ja té collons que haguem de ser nosaltres qui parlem d’oblidar i de mirar al futur mentre que Espanya en canvi, miri de boicotejar el futur dels seus veïns que han tingut "putejats" i ocupats durant tants anys, però suposo que això és com allò que diuen del "perro del hortelano", " Si españa no puede comer de Cataluña,que Cataluña no coma".

I per últim recomanaria a tots aquells que diuen que això de la independència és impossible, que facin un cop d´ull a aquests sondejos d’opinió , concretament a la pregunta: independència de Catalunya. És només un avís per navegants ja que en la franja d´edat entre els 18 i els 35 anys la majoria de la població és independentista.

Traducción via traductor...

Hoy un compañero ha decidido en este blog habla sobre mi página y sobre la imposibilidad de que Catalunya entre nunca a la UE puesto que España podría vetar una vez y otro esta posibilidad lo cual personalmente encuentro una criaturada puesto que España no y ganaría nada y sólo perjudicaría en Catalunya. A mí estas cosas de putejar al vecino, (si llegan a pasar) me hacen entre miedo y respeto puesto que traerían la relación entre una Catalunya independiente y España a un nivel de tensión insostenible que podría llegar a ser muy peligroso y más teniendo con cuenta que Catalunya tendría con toda seguridad su propio ejército. Por lo tanto, llegado el día que el pueblo de Catalunya haya decidido que quiere ser un pueblo libre, mi recomendación es que las relaciones en España fueran de total amistad, sin rancúnies y mirando adelante y no atrás. Y ya tiene cojones que haguem de ser nosotros quien hablamos d’olvidar y de mirar al futuro mientras que España en cambio, mire de boicotear el futuro de sus vecinos que han tenido "putejats" y ocupados durante tantos años, pero supongo que esto es como aquello que dicen del "perro del hortelano", " Si España no puede comer de Cataluña, que Cataluña no coma". Y por último recomendaría a todos aquellos que dicen que esto de la independencia es imposible, que hagan un golpe d´ojo a estos sondeos de opinion , concretamente a la pregunta: independencia de Catalunya. Es sólo un aviso por navegantes puesto que en la franja de edad entre los 18 y los 35 años la mayoría de la población es independentista.

dimarts, d’agost 15, 2006

Montilla, viva España!!!!


EL VIDEO

M´abstinc de fer comentaris

dilluns, d’agost 14, 2006

Enigmes polítics (1)

1) Com és que un dels millors assagistes polítics del nostre País i tertertulià mordaç com és en Victor Alexandre( http://www.victoralexandre.cat/ ) no té cap columna a cap diari ni cap cadira fixa als centenars de tertúlies polítiques que es fan per tele i radio a Catalunya al cap de l´any? I en canvi si que parla i escriu a diversos mitjans d´Euskadi…

2) Com és que els mitjans sociovergents estan fent una campanya perquè no es parli de l´estatut a la propera contesa electoral sota l´excusa que la gent està molt cansada del tema i que ara toca parlar d´altres assumptes?

3) Algú sap com un mitjà tan partidista a favor d´un partit de la oposició, com és el diari digital e-notícies, pot rebre ajudes milionaries per part del govern socialista?

Enquesta recent de l´e-notícies (no és cap muntatge )

4) Algú sap ara que ja a entrat en vigor l´estatut alguna cosa realment important que haurem guanyat els catalans? Quants diners deixerem de perdre respecte el finançament del 79? Ja podem dir jurídicament que som una nació?

5) Cada dia hi ha més columnistes (sobretot a l´avui) que crítiquen l´estatut per insuficient però en canvi van fer campanya pel SI. Creieu que aquesta malatia té cura?

divendres, d’agost 11, 2006

Nova Enquesta

He tancat l´enquesta que tenia com a pregunta: Quins resultats penses que treurà ERC a les properes eleccions? i que ha tret els següents resultats:

194 Vots totals

Les 3 opcions més votades han estat:

1) Es mantindrà: entre 21i 24 diputats amb 44 vots (23% dels vots totals)
2)Pujarà una mica: entre 25 i 27 diputats amb 38 vots (20% dels vots totals)
3)Pujarà bastant : entre 28 i 30 diputats amb 34 vots (18% dels vots totals)

He fet la mitjana ponderada de tots els resultats i m´ha donat que ERC segons el que ha votat el global de la gent, hauria de treure a les properes eleccions 22´9 diputats. A la pràctica seria repetir els 23 que té a la actualitat.

JA PODEU VOTAR A LA NOVA ENQUESTA: Catalunya hauria de ser?

dijous, d’agost 10, 2006

Ara no val reclamar


He tornat de vacances i m´he trobat amb l´agradable sorpresa que una lectora de la pàgina m´ha enviat una carta perquè li publiqui. Com que subscric al 100% les seves paraules he decidit fer un forat a aquest text al meu blog i espero que tingui sort i que tan el PUNT com l´AVUI (casa que dubto moltísssim) publiquin la seva missiva.




Aquests últims dies s’han sentit moltes queixes de ciutadans sobre l’escàndol del Prat. Viatges de noces perduts, vacances enrederides, animals extraviats… I escoltant les notícies i llegint els diaris, la meva sorpresa fou màxima al sentir als líders de PSC, ICV i CIU dient que tot el problema venia per una qüestió de competències envers el govern de Madrid.

La meva pregunta és: com tenen la vergonya de dir que la clau del problema del Prat fou que la Generalitat no tenia la competència per resoldre-ho? Però a qui volen enganyar? No son ells els que van firmar un SI rotund a un estatut que no contemplava el tema de l’aeroport ? Com poden insultar d’aquesta manera al poble català?

Ells van acceptar les retallades de Madrid, ells van acceptar un estatut sense competència en l’aeroport, ells van acceptar un estatut que deixa als catalans a mercè de la voluntat espanyola.

Res ha canviat desde 1979.Així doncs almenys ara no facin el ridícul d’aquesta manera dient que el problema ha vingut de la no competència sobre el Prat, perquè s’ho haguessin pogut pensar abans de sotmetre’s voluntàriament a “l’estatutet” del senyor Zapatero i el senyor Mas.

No busquin excuses barates. No amaguin el cap sota l’ala.Vostès sabien que aquest estatut ens condemnaria a 25 anys més de demanar caritat a Madrid. Ara no poden reclamar competències a Madrid. Una mica de decència política siusplau.

Artícle signat per : Basíleia

dimecres, d’agost 02, 2006

Fins aviat !!!!!


TANCAT PER VACANCES
En breu m´hi tornaré a posar però aquests dies toca visitar Catalunya.